Privacy en redactiestatuut van The Europeanologist

 • Hoe zit het met cookies en privacy?
  Ik gebruik Google Analytics voor het bekijken van bezoekersaantallen op mijn site, met maximale privacy-bescherming (voor zover dat gaat bij Google).
  Ik gebruik een programmaatje dat tweets over een van mijn blogposts automatisch als comments onder die blogposts plaatst.
  Voor nieuwsbrieven gebruik ik Mailchimp.
  En onderaan elke blogpost staan knoppen waarmee je de post kunt delen op LinkedIn, Twitter of Facebook.

 

 • Hoe ga ik om met de adressen op mijn mailinglijst?
  Ik gebuik Mailchimp en verwijder je mailadres meteen als je dat wilt. Ik deel mailadressen niet en ik verkoop ze niet.

 

 • Hoe ga ik om met advertenties, sluikreclame en affiliate marketing?
  Op de The Europeanologist staat geen enkele vorm van betaalde reclame. Af en toe schrijf ik een recensie van een boek, dat koop ik en soms ontvang ik een recensie-exemplaar (zonder verdere verplichting).
 • Hoe selecteer en check ik mijn bronnen?
  Mijn meeste blogs zijn gebaseerd op tekstbronnen, van de Europese Commissie en van andere media. Ik werk zelden met mondelinge bronnen. Als ik ze gebruik check ik de betrouwbaarheid van de auteur. Als die niet voor een bekend medium schrijft. Ik zoek meer publicaties en andere achtergrondinformatie via Google.
 • Hoe ga ik om met het onthullen van mijn bronnen: als een stuk is gebaseerd op elders gevonden content, vermeld ik dat dan duidelijk?
  Ja. Ofwel met een link of, als de bron een belangrijke inspiratie voor het blog was, met een vermelding in de tekst én een link.
 • Wat is het doel van mijn blog?
  Ik wil duidelijk maken waar het in Europa om draait en waar de EU allemaal mee bezig is. Ik wil een gebalanceerder beeld geven van de EU dan de gewone media doen, en mijn lezers inspireren om hun eigen mening te vormen over de EU. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren veel ervaring opgebouwd met Europese innovatiesubsidies en schrijf ik blogs om die kennis te delen. Deze blogs vallen in een aparte categorie op mijn site: innovatie-subsidies.
  Ik vind het erg leuk om als spreker of dagvoorzitter op te treden, dit blog draagt ook bij aan mijn zichtbaarheid daarvoor.
  En ik schrijf erg graag, maak graag complexe informatie lekker leesbaar. Mijn blog maakt dat ik regelmatig schrijf, ook als ik het druk heb met andere dingen.

The Europeanologist voldoet aan Europese gegevensbeschermingswetgeving (GDPR) en gebruikt minimale cookies om de site beter te maken. Meer weten

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten