Redactie-statuut van The Europeanologist

 • Hoe ga ik om met advertenties, sluikreclame en affiliate marketing?
  Op de The Europeanologist staat geen enkele vorm van betaalde reclame. Af en toe schrijf ik een recensie van een boek, dat koop ik en af en toe ontvang ik een recensie-exemplaar (zonder verdere verplichting).
 • Hoe ga ik om met de adressen op mijn mailinglijst?
  Ik deel ze niet en ik verkoop ze niet.
 • Hoe ga ik om met programma’s die gegevens van mijn site gebruiken?
  Ik ga daar zo zorgvuldig mogelijk mee om en laat me inspireren door de adviezen van de Correspondent. Bekijk hier wat de Correspondent doet aan privacy-verbetering. Ik maakte gebruik van Google Analytics maar dat heb ik uitgezet en ik ben op zoek naar een alternatief dat transparanter omgaat met de privacy van mijn lezers.
 • Hoe selecteer en check ik mijn bronnen?
  Mijn meeste blogs zijn gebaseerd op tekstbronnen, van de Europese Commissie en van andere media. Ik werk zelden met mondelinge bronnen. Als ik ze gebruik check ik de betrouwbaarheid van de auteur. Als die niet voor een bekend medium schrijft. Ik zoek meer publicaties en andere achtergrondinformatie via Google.
 • Hoe ga ik om met het onthullen van mijn bronnen: als een stuk is gebaseerd op elders gevonden content, vermeld ik dat dan duidelijk?
  Ja. Ofwel met een link of, als de bron een belangrijke inspiratie voor het blog was, met een vermelding in de tekst én een link.
 • Wat is het doel van mijn blog?
  Ik wil duidelijk maken waar het in Europa om draait en waar de EU allemaal mee bezig is. Ik wil een gebalanceerder beeld geven van de EU dan de gewone media doen, en mijn lezers inspireren om hun eigen mening te vormen over de EU. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren veel ervaring opgebouwd met Europese innovatiesubsidies en schrijf ik blogs om die kennis te delen. Deze blogs vallen in een aparte categorie op mijn site: innovatie-subsidies.
  Ik vind het erg leuk om als spreker of dagvoorzitter op te treden, dit blog draagt ook bij aan mijn zichtbaarheid daarvoor.
  En ik schrijf erg graag, maak graag complexe informatie lekker leesbaar. Mijn blog maakt dat ik regelmatig schrijf, ook als ik het druk heb met andere dingen.